Kérdezzen a Candy-től
Torna al blog

Hogyan tisztíthatom meg a konyhai sütőben lévő üveget?

Hogyan tisztíthatom meg a konyhai sütőben lévő üveget?

Ne tagadja, hogy Ön is került már nehéz helyzetbe, amikor a sütő tisztítására került sor! A gyakorlott szakácsok különösen jól tudják, hogy a zsír- és olajlerakódástól nehéz megszabadulni. Kétségtelen, hogy a mindennapi házimunkák között ez a feladat jelenti a legnagyobb kihívást, de néhány egyszerű ötlet segíthet a probléma megoldásában.

Miért olyan fontos a belső üveg tisztán tartása?

A sütőben lévő üveg tisztán tartása nem csak a sütőben készülő étel jobb kezelése miatt fontos, hanem mindenekelőtt azért, mert az üvegen lerakódó szennyeződés és zsír befolyásolhatja a sütés pontosságát, valamint az étel minőségét és higiéniáját is.

Helyes szokások kialakítása – hogy a sütő mindig ragyogjon

A megelőzés jobb, mint a problémák kezelése, ezért célszerű minden sütés után gyorsan kitisztítani a sütőt. Hogyan? Hagyja teljesen lehűlni a sütő ajtaját, helyezzen egy nedves törlőruhát az üvegre a zsírréteg felpuhítása érdekében, és egy kis lapáttal távolítsa el a még ott maradt szennyeződést. Végezetül öblítse le vízzel.

Mi a teendő a sütő üvegének tökéletes megtisztítása érdekében?

A belső üveg alapos tisztításához le kell venni a sütő ajtaját: megmutatjuk, hogyan.

  • Nyissa ki a sütőajtót, és rögzítse a csuklópántokat az alábbi ábrák szerint.

 

  • Vegye ki a csavarokat és felfelé húzva a fém felső fedelet (lásd az ábrát).

 

  • Végezetül pedig – az alábbi ábrákon látható módon – húzza ki az üveget a sütő belső ajtajából, amely ekkor már megtisztítható.

 

  • A tisztítás után ne felejtse el visszatenni az összes alkatrészt a megfelelő sorrendben, és az alábbi ábra szerint szüntesse meg a csuklópántok rögzítését.

Milyen termékeket használhatok a tisztításhoz?

A kereskedelemben kapható mosogatószereken kívül a legtöbb makacs zsírlerakódást víz- és bikarbónaalapú zsíroldó keverékkel lehet eltávolítani (adagolás: 300 g szódabikarbóna, 0,10 liter víz), amit az követően kell használni, hogy a kisebb szennyeződéseket meleg vízbe mártott törlőruhával letisztítottuk.

Oszlassa szét a keveréket a belső üvegen, és puha, nedves törlőruhával történő eltávolítása előtt hagyja rajt tizenöt percig. A még ragyogóbb eredmény érdekében, a tisztítás befejezéséhez használjon ecetet, és hagyja az üvegen 15 percig.

Tiszta és használatra kész sütő

Tanácsaink betartásával nincs szükség nagy erőfeszítésre a sütő tisztán tartásához, az eredmény pedig mindig kiváló lesz.

06/01/16
Kategóriák: