Kérdezzen a Candy-től
Torna al blog

Nem tudok választani az elektromos, az indukciós és a gáz főzőlapok között. Tudnának nekem tanácsot adni?

Piani cottura

Amikor választani kell az elektromos, az indukciós és a gáz főzőlapok között, akkor sokan bizonytalanná válnak, mert mindegyiknek megvan a maga előnye. Nézzük végig ezeket együtt!

Gáz főzőlapok

A gáz főzőlapok a legelterjedtebbek és a legolcsóbbak, amelyek a kereskedelemben kaphatók, de ezeknek a teljesítménye a legalacsonyabb, és ezeknél a legnagyobb az energiaveszteség. Az előnyeik között kell felsorolnunk az alacsony árat, azt a tényt, hogy alkalmasak minden láboshoz és főzőedényhez, és hogy áramszünet esetén is működnek.

Elektromos főzőlapok

Az elektromos főzőlapokat két típusra kell osztani: fűtőspirálos és halogén főzőlapokra. A fűtőspirálos főzőlapok az elektromos ellenállás felmelegítésével működnek, míg a halogén főzőlapokat infravörös halogén fény működteti; mindkettő kerámiaüveg bevonatot kap, egy törhetetlen felületet, amely gyakorlatilag tönkretehetetlen, és ellenálló a nagyon magas hőmérséklettel szemben.

A gáz főzőlapokhoz viszonyítva használatuk könnyebb és biztonságosabb, nincsenek fúvókák, amelyek eltömődhetnek, a felületük teljesen sík, így nagyon könnyen tisztíthatók.

Indukciós főzőlapok

Mint az elektromos főzőlapok, az indukciós főzőlapok is elektromos árammal működnek és kerámiaüveg felülettel rendelkeznek, de speciális tekercsekkel működnek, amelyek egy mágneses mezőt hoznak létre, amely hővé alakul, és pont ez az oka annak, hogy ezekhez a főzőlapokhoz alkalmas edényeket lehet csak használni.

Az indukciós főzőlapoknak nagyon sok előnyük van, többek között az étel egységes és gyors elkészítése és a könnyű tisztíthatóság. Egy másik tulajdonságuk, ami miatt ezt a típusú főzőlapot ajánlott választani, ha otthon gyermekek vannak, hogy igen alacsony a felület hőmérséklete, így elkerülhetőek az égési balesetek.

A főzőlapok különböző szolgáltatásai

Ahhoz, hogy megismerje a különbséget a különböző főzőlapok teljesítménye között, képzelje el, hogy felforralunk egy liter vizet egy 15 cm átmérőjű lábosban: a gáz főzőlapon ehhez 5 percre van szükség, az elektromos főzőlapnál 7–8 percre, míg az indukciós főzőlapnál csupán 3 percre, ahol a legmagasabb a teljesítmény és a legkisebb az energiaveszteség.

Melyik főzőlapot válasszam?

Mindegyik főzőlapnak megvannak a maga előnyei, így azt tanácsoljuk, hogy az igényei és a prioritások szerint válasszon: energiafogyasztás, pénzügyi megtakarítás, idő, rendelkezésre álló terület, stb. A Candy a főzőlapok hatalmas választékát kínálja minden típusban és minden méretben: keresse meg online azt a főzőlapot, amely legjobban megfelel Önnek!

29/04/15
Kategóriák: