Kérdezzen a Candy-től
Torna al blog

Tudnának néhány praktikus tanácsot adni arra vonatkozóan, hogyan tartsam tökéletes állapotban a ruháimat?

Tudnának néhány praktikus tanácsot adni arra vonatkozóan, hogyan tartsam tökéletes állapotban a ruháimat?

Ahhoz, hogy ruhái tökéletes állapotban maradjanak, és mindig úgy nézzenek ki, mintha újak lennének, Fontos, hogy betartson néhány olyan praktikus tanácsot, amelyek hosszabb élettartamot biztosítanak kedvenc ruhadarabjai számára.

Kezdjük az alapoknál: válassza ki körültekintően a mosandó anyagnak megfelelő mosóprogramot. A statisztika azt mutatja, hogy a fogyasztók átlagosan csak három mosóprogramot használnak. Ezek általában a „Finom“, a „Pamut“ és a „Gyors mosás“ programok.

A szövetszálak károsodásának elkerülése érdekében fontos elolvasni a kezelési útmutató címkéket, amelyeket kifejezetten a ruha gyártója készített.

A mosógépek új generációja sokféle programot kínál, amelyek különböző ruhatípusok mosásához alkalmasak, az új opciók pedig optimális eredményeket biztosítanak a tisztítás minősége tekintetében. Ugyanakkor idő és víz is megtakarítható velük.

A legmegfelelőbb program kiválasztása jó kiindulási pontnak számít a ruhadarabok hosszú élettartamának biztosítása terén, de más óvintézkedéseket is kell tenni.

Ne hagyja a ruhákat túl sokáig a mosógépben a mosási ciklus befejeződése után. Ezzel elkerülhető a kellemetlen szagképződés, ugyanakkor csökken a ruha gyűrődése és könnyebbé válik a vasalás.

Célszerű vízszintesen elfektetni a ruhákat a szárítóállványon. Ha szárítókötelet használ, rögzítse minél kevesebb ruhaszárító csipesszel a ruháit, mivel a csipeszek gyakran erős nyomokat hagynak. A kényes ruhadarabok, mint például a vastag pulóverek, kinyúlhatnak a víz súlya alatt, ezért fontos ezeket vízszintes felületen, törülközőre fektetve szárítani.

Az ingeket érdemes közvetlenül vállfára akasztani. Így könnyebb lesz a vasalás, és elkerülhető a túlságosan forró vasaló használata.

A fenti néhány lépés betartásával kedvenc ruhadarabjai hosszabb ideig hordhatóak!

29/02/16
Kategóriák: