Kérdezzen a Candy-től
Torna al blog

Szeretnék szárítógépet vásárolni, de attól félek, hogy kárt teszek a ruhákban, és túl magas lesz a villanyszámla. Igaz ez?

Szeretnék szárítógépet vásárolni, de attól félek, hogy kárt teszek a ruhákban, és túl magas lesz a villanyszámla

A szárítógép különösen a nedves és hűvös időszakokban könnyít

 

heti meg az életet, amikor a ruhaszárítás nagyon nehézkes. Rengeteg félreértést és hiedelmet kell e

loszlatni, és érdemes jobban megismerni ezt a népszerű és értékes készüléket. 

Károsítja és dörzsöli a szárítógép a ruhákat? Nem, gondosan bánik velük.

A feltételezések ellenére a szárítógép nem teszi tönkre a ruhákat. A hőszivattyús technológia segítségével kialakított új modellek alacsonyabb hőmérsékleten szárítanak, mint a hagyományos kondenzációs rendszerek, a szövetszálak nagyobb védelmét biztosítják, ugyanakkor megőrzik a ruhaanyagok épségét. Olyan programokkal rendelkező szárítógépek is találhatók a piacon, amelyeket a legkényesebb anyagok, például a gyapjú kezelésére terveztek. Az új Candy GrandÓ termékcsalád megkapta a Woolmark Company tekintélyes elismerő tanúsítását.

Ezen túlmenően – a „könnyű vasalás“ funkciónak köszönhetően – néha teljesen szükségtelenné válik a vasalás.

Nagy adagok és kis fogyasztás: sok áramot fogyaszt a szárítógép?

Egyes szárítógépekben akár 10 kg ruha is szárítható egy ciklusban, így ezzel idő és energia takarítható meg. Az sem jelent azonban gondot, ha csak néhány ruhadarabot kell szárítani: a legkorszerűbb modellek nedvességérzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek a ruhaadag nagysága és a kívánt szárítási mód alapján be tudják állítani az időt és a vízfogyasztást.

Az A energiaosztályú készülék teljes ruhaadaggal történő használatakor a szárítási ciklus költsége kevesebb, mint 50 cent: egy kávé áráért 3 szárítási ciklust futtathatunk le! Léteznek A++ energiaosztályú modellek is, amelyek még ennél is nagyobb energia-megtakarítást biztosítanak. 

Hosszú ideig tart a ruhaszárítás a szárítógépben?

A normál ciklus körülbelül két óráig tart, ezalatt 10 kg ruha szárítása végezhető el. Vannak azonban gyors programok is, amelyek 40 perc alatt szárítják meg és hozzák használatra kész állapotba a ruhát, illetve léteznek bizonyos szövettípusokhoz kialakított speciális szárító programok is, amelyek lefuttatásához kevesebb idő szükséges. Az időprogramokkal ellátott újabb modellek esetében a szárítási idő egyedileg is választható.

Kényelmetlen a víztartályok ürítése?

Egyes szárítógépekben hosszú és kényelmetlenül használható kondenzvíz-tartályok vannak, amelyekből az ürítés során túlcsordulhat a víz.

A Candy modellek a szabadalmaztatott EasyCase megoldással rendelkeznek, amely a belső ajtóban elhelyezett, ergonomikus kialakítású fogantyújának köszönhetően kényelmesen kivehető tartály, amely megkönnyíti és felgyorsítja a tartály kiürítését. A szárítási ciklusban keletkezett kondenzvíz újra felhasználható háztartási célra, például vasaláshoz vagy növényöntözéshez.

A mosógép legjobb barátja

Célszerű olyan szárítógépet választani, amelynek befogadóképessége azonos a mosógépével, így kiegészíthetik egymást. Az új Candy szárítógépek esetében a két termék kombinálható egymással a tökéletes egység fenntartása érdekében, vagy akár egymásra is helyezhetők egy speciális szerelőkészlet segítségével. Így magasságukat kihasználva kevesebb helyet foglalnak. A szárítógépek azonban bárhol elhelyezhetők, mivel nincs szükségük vízelvezető csőre.

13/01/16
Kategóriák: